Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: REFERENDUM

REFERENDUM 10 lata 8 miesiąc temu #7541

• Komitet Referendalny Avatar
  • Komitet Referendalny
Mieszkańcy Brzeska czy chcecie aby zostało zorganizowane referendum ws. odwołania Burmistrza Grzegorza Wawryki ze swojej funkcji?

REFERENDUM 10 lata 8 miesiąc temu #7544

• Mieszkaniec Avatar
  • Mieszkaniec
Pierwszy raz słyszę o takiej inicjatywie. Dodam że otrzymałem Kuriera Brzeskiego połączonego z Kurierem Tarnowskim , pomysł dobry aczkolwiek więcej stron powinno być o Brzesku. Jeżeli co 2 tygodnie będzie się on ukazywał i tematy kuluarowe oraz ukrywane z Urzędu Burmistrza będą przenikać do nas Mieszkańców to ludzie będą się domagać takiej niezależnej prasy.

REFERENDUM 10 lata 8 miesiąc temu #7545

• pisowiec Avatar
  • pisowiec
Pięknie ta gazetka wygląda, z jednej strony Prezydent Roman Ciepiela z PO nad którym wisi widmo referendum a z drugiej strony jego kolega po fachu Burmistrz Brzeska Grzegorz Wawryka. Pomysł klawy. Obaj budują strefę przemysłową i mają dać setki nowych miejsc pracy.

REFERENDUM 10 lata 8 miesiąc temu #7551

• Lulek Avatar
  • Lulek
Pewnie, że trzeba go odwołać!!! Strasznie mnie gość w...nerwia, a jego postępowanie i decyzje polityczne do niczego dobrego nie zaprowadzą. Problem pojawia się w tym, kto niby miałby go zastąpić?? Bo gdyby miał poważnego kontrkandydata, to już by przegrał w wyborach, a tak to nie było kogo wybrać innego. Myślę, że przy inicjatywie referendum warto byłoby przedstawić kandydata na ewentualnego zastępcę, aby mieszkańcy wiedzieli co ich czeka i kto będzie mógł rządzić gminą i miastem jak odwołają obecnego burmistrza.

REFERENDUM 10 lata 8 miesiąc temu #7554

• Urzędnik Starostwa Avatar
  • Urzędnik Starostwa
Zaczekajcie na referendum w Wierzchoslawicach. Gdy tam się uda to ruszycie w Brzesku.

REFERENDUM 10 lata 8 miesiąc temu #7561

• jasiek Avatar
  • jasiek
Referendum w Brzesku musi nastąpić!!

www.informatorbrzeski.pl/wiadomosci/moda-na-referenda/

REFERENDUM 10 lata 8 miesiąc temu #7562

• brzeszczanin Avatar
  • brzeszczanin
Tak niewiele osób czyta ten portal więc co niektórzy niech się nie wysilają i wypisują głupoty. Wcześniej niż będzie referendum to do Borzęcina zawita komornik i zajmie Gminę
Na pieniądze z Uniji nie liczcie no widzicie co się dzieje w rządzie.

REFERENDUM 10 lata 8 miesiąc temu #7566

• Adnim Avatar
  • Adnim
Skąd masz takie info że niewiele osób czyta ten portal . Zdziwiłbyś się.

REFERENDUM 10 lata 7 miesiąc temu #7574

• czytelnik Avatar
  • czytelnik
Pan Jan Waresiak napisał prawdę w informatorze Brzeskim. Gratuluję odwagi.

REFERENDUM 10 lata 7 miesiąc temu #7576

• pytajnik Avatar
  • pytajnik
czytelnik napisał:
Pan Jan Waresiak napisał prawdę w informatorze Brzeskim. Gratuluję odwagi.
A kto to jest ten Waresiak?

REFERENDUM 10 lata 7 miesiąc temu #7580

• Kurier Avatar
  • Kurier
Kontrola nad włodarzami miasta i gmin powinna być sprawowana przez mieszkańców w czasie trwania ich 4-letnich kadencji! Obecnie odwołanie rządzących jest prawie niemożliwe ze względu na wysoki próg frekwencji w referendum. Włodarze przez 4 lata mogą robić co się im żywnie podoba. Potrzebna jest zmiana ustawy o referendum i obniżenie minimalnej frekwencji, aby referendum było wiążące. Czy PiS w Sejmie podejmie takie działania dla dobra samorządów i da możliwość odwoływania nieudolnych prezydentów, burmistrzów, wójtów...??

W załączeniu artykuł z najnowszego wydania Kuriera Brzeskiego:

chca-odwolac-burmistrza-wawryke.jpg

Artykuł w większym rozmiarze: tinyurl.com/pzzpd3v

REFERENDUM 10 lata 7 miesiąc temu #7581

• Nowy Burmistrz Avatar
  • Nowy Burmistrz
Wspaniale działacie, tylko czy macie kandydata na Burmistrza ja bym wam wskazała Pana Krzysztofa Ojczyka . Pan Ojczyk nabrał doświadczenia i ma inne prężne spojrzenie na rozwój Brzeska niż obecny Burmistrz Grzegorz Wawryka.

REFERENDUM 10 lata 7 miesiąc temu #7582

• brzeszczanka Avatar
  • brzeszczanka
Nowy Burmistrz napisał:
Wspaniale działacie, tylko czy macie kandydata na Burmistrza ja bym wam wskazała Pana Krzysztofa Ojczyka . Pan Ojczyk nabrał doświadczenia i ma inne prężne spojrzenie na rozwój Brzeska niż obecny Burmistrz Grzegorz Wawryka.
Masz rację ! Byłby świetnym BURMISTRZEM !

REFERENDUM 10 lata 7 miesiąc temu #7583

• kolega Avatar
  • kolega
A co myślicie o Tomaszu Latocha radnym powiatowym mieszka w Szczepanowie.

REFERENDUM 10 lata 7 miesiąc temu #7584

• brzeszczanin Avatar
  • brzeszczanin
kolega napisał:
A co myślicie o Tomaszu Latocha radnym powiatowym mieszka w Szczepanowie.
Masz rację ! Byłby świetnym BURMISTRZEM !
  • Strona:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.126 seconds
Zasilane przez Forum Kunena ::