Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Co się dzieje w powiecie brzeskim?

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 11 lata 9 miesiąc temu #5764

• MiL Avatar
  • MiL
Bo tradycje rodzinne trzeba podtrzymywać :)

Artykuł z Tygodnika "Miasto i Ludzie" z dn. 03.10.2014:

PKwasniak_MiL.jpg

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 11 lata 9 miesiąc temu #5782

• kicha Avatar
  • kicha
Mir promuje Kanownika na Starostę, 50 zł dostał ze te wypociny na Brzesko.com i NAPISOŁ>

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 11 lata 9 miesiąc temu #5784

• brzeszczanin Avatar
  • brzeszczanin
Pojedynek Kanownik - Potępa. Zobaczymy kto ma większe poparcie.

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 11 lata 9 miesiąc temu #5785

• kibic Avatar
  • kibic
Dobrze że Prezes Czesław Kwaśniak wystawił ze Stowarzyszenia dla sportu piłkarza OKS Mateusza Wawryke na radnego do Powiatu. Komitet Wyborczy Powiat Brzeski Pana Starosty Andrzeja Potępy wzmocni się o przedstawiciela sportu a my kibice będziemy mieli na kogo głosować. Podobnie Pan Prezes zrobił w Mieście gdzie kandyduje Sławomir Jagła z komitetu Szansa dla Brzeska.

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 11 lata 9 miesiąc temu #5796

• do mir i grubasa Avatar
  • do mir i grubasa
Dzisiaj Kowalski z Traczem jeżdzili po Borzęcinie i rozdawali swojego szmatławca przegląd regionalny, dupki nie szkoda wam czasu nic nie zmienicie Kwaśniak Janusz Wójtem w cuglach a na koniec was psami Borzęcanie poszczują i wam jaja pogryzą ale podobno mir już ich nie ma a grubas ma zapartki. HEHEHEHE.

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 11 lata 9 miesiąc temu #5798

• brzesko.kom Avatar
  • brzesko.kom
do mir i grubasa napisał:
Dzisiaj Kowalski z Traczem jeżdzili po Borzęcinie i rozdawali swojego szmatławca przegląd regionalny, dupki nie szkoda wam czasu nic nie zmienicie Kwaśniak Janusz Wójtem w cuglach a na koniec was psami Borzęcanie poszczują i wam jaja pogryzą ale podobno mir już ich nie ma a grubas ma zapartki. HEHEHEHE.
No niezłą reklamę przed wyborami zrobili Kwaśniakowi tym przeglądem. Ludzie w Borzęcinie wyrywali go sobie z rąk. Zainteresowanie było tak duże, że mają dodrukować numer !

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 11 lata 6 miesiąc temu #6489

• ma gdzie indziej znany jako óf Avatar
  • ma gdzie indziej znany jako óf
Jako, że nigdy nie mam pewności opublikowania odpowiedzi na portalu na którym radny powiatowy M. Podobiński wdzięczy się oraz bezkompromisowo miażdży swoich adwersarzy to odpowiem tutaj. Czuję się do tego upoważniony ponieważ nowowybrany radny już w pierwszej odpowiedzi zaproponował debatę; gdziekolwiek i kiedykolwiek. Po kolei więc. Wywiad to rozmowa i na jej przebieg powinny mieć wpływ obie strony. Chyba, że to nie był wywiad tylko "medialna ustawka" czyli "lansik" jak się potocznie czasem mawia. Rozmowa o odbijaniu piłki przez kawałek sznurka jest zdecydowanie przyjemniejsza od poruszania poważnych problemów. A' propos (tu chciałem błysnąć znajomością języka francuskiego) Pan jako osoba z wykształceniem prawniczym powinien znać wartość słowa i czasu. ( prawnicy chyba cenią swój czas?) Przejdźmy do zaproponowanej "debaty". Warunek pierwszy i nienaruszalny - nie będziemy "debatować" w języku łacińskim bo i któż by nas zrozumiał? Kilku proboszczów? Mimo, że na Pana nie głosowałem ( i chwalę sobie własną wyjątkową przenikliwość). To Pan jest wobec mnie w sytuacji, że tak powiem służebnej i pozostałe warunki naszej "dyskusji" pozwolę sobie również ustalić jednostronnie. Za 12 no może za 24 miesiące chętnie porozmawiam o realizacji Pańskich obietnic wyborczych. Uprzedzam jednak, że chodzi mi o "hard-obietnice" nie jakiś "soft-bełkot" o siatkówce itp. Od spraw sportu mamy chociażby nauczycieli wf, od promocji sportu oraz logistycznej strony organizowania imprez mamy chociażby BOSiR i w innych gminach powiatu też znajdą się instytucje zajmujące się tą częścią życia. Słyszał Pan o Ockhamie? Na pewno Pan słyszał. Jeśli Pan o czymś lub kimś nie wie bądź czegoś nie potrafi to ta sprawa nie istnieje lub Chińczycy nie zdążyli tego jeszcze wyprodukować. Życie geniusza i z geniuszem musi być ciężkie, dlatego pozdrowienia dla Pańskich kolegów z Rady Powiatu. Cierpliowści i wspomnianej gdzie indziej grubej skóry Państwu życzę. Urzekające są te "dowody profesjonalizmu" zawarte w komentarzach ( chociaż w samym wywiadzie przyznaje się Pan między wierszami do niepełnej wiedzy na temat budżetu powiatu, fe, nieładnie), ale jeszcze więcej humoru niesie w sobie ta gorliwość "starego ormowca" z jaką próbuje Pan zidentyfikować internautów. I tak dochodzimy do Pańskiej momentami nachalnej skłonności powtarzania ; przedstaw się, przedstaw się i przedstaw się. Za podpisywanie się imieniem i nazwiskiem pod internetowymi komentami Virtuti jeszcze nie dają. Moim skromnym zdaniem, jeśli anonimowość nie jest zasłoną dla wulgarności, agresji itd. nie jest niczym złym. Zresztą proszę zauważyć, że komenty na ulubionym portalu podpisuję tym samym nickiem i to chyba nieco ułatwia pańską detektywistyczną mitręgę - who is who? (jestem poliglotą i nawet Pan co wyrwany ze snu recytuje Horacego w oryginale musi to przyznać). Jeśli uzna Pan, że przekroczyłem zasady służę swoją osobą w dowolnej sali brzeskiego sądu. Takie są reguły współczesnej demokracji. Jak to szło? Chcącemu nie ..... Na razie jednak pozostanę przy swoim. Chyba, że wmiesza się między Nas Temida. Nie aspiruje też do małej i wielkiej polityki, więc wspomniany "lans" nie jest mi potrzebny. Powoli kończąc. Ja nie znam, żadnej sentencji wszystko googluje. Takie czasy można tylko westchnąć. Na sam koniec jeszcze tylko pytanie do Pana Radnego Powiatowego. Zna Pan Brzechwę, Jana Brzechwę? Samochwała w kącie stała i tak wciąż opowiadała ...
P.S.I

Ten portal dla Pańskiego "politycznego padrone" jest solą w oku, dlatego mam nadzieję, że ktoś Pana poinformuje o mojej wypowiedzi.

P.S. II
Chętnie bym Panu coś polecił lub do kogoś odesłał, ale nie mam pomysłu. To może chociaż za moje zdrowie poczyta pan w oryginale "Państwo" Platona (to se z kolei w Wikipedii znalazłem) bo zna pan chyba grekę? Inaczej byłaby to niepowetowana strata.

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 11 lata 6 miesiąc temu #6511

• trol Avatar
  • trol
A kto to jest ten Podobiński ?

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 11 lata 6 miesiąc temu #6534

• Dziennikarz Avatar
  • Dziennikarz
Będzie wydawany dwutygodnik powiatowy. Niezależna gazeta w nakładzie 20 tyś egzemplarzy. HIT. Pokaże ona oblicze przekrętów niektórych w Urzędzie Miasta Brzeska.

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 11 lata 6 miesiąc temu #6570

• Zamiatacz ulic potrzebny od zaraz. Avatar
  • Zamiatacz ulic potrzebny od zaraz.
Tylko uważaj. Za pomówienie będziesz zamiatał ulice przed Urzędem Miasta Brzeska. Już nie możemy się doczekać! Porobimy ci zdjęcia, będziesz się sam w kadr rył czy z ukrycia wolisz?

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 11 lata 1 miesiąc temu #7175

• Nepotyzm wtórny Avatar
  • Nepotyzm wtórny
Wymyślono system zatrudniania swoich. Wawryka Burmistrz Brzeska dogadał się z Wójtem Dębna( PIS ) ty mi przyjmiesz moich ludzi Wiesiu z Brzeska do Dębna a ja ci przyjmę ludzi z Dębna do Urzędu w Brzesku. Ludziska nie będą gadać ??/ i tak została już zatrudniona córka Bibi w Dębnie.

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 11 lata 3 tygodni temu #7188

• Franek Avatar
  • Franek
Czesiu w dzisiejszej Gazecie Krakowskiej jedynie TY nie kadzisz posłowi Czesakowi tylko mówisz jak jest.

Do wglądu wycinek z gazety:

czesak.jpg

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 10 lata 10 miesiąc temu #7408

• kobieta pracująca Avatar
  • kobieta pracująca
po przeczytaniu na jednym z lokalnych portali wynurzeń dyrektorki szpitala powiatowego w Brzesku p. Szczurek-Żelazko zastanawiam się o co tej Pani chodzi, jakie przesłanie ma dla nas osoba kierująca tak dużym zakładem pracy, jakie wartości z jej przemyśleń wynikają dla nas, potencjalnych klientów szpitala. A może tu chodzi o jakieś inne interesy?
Konkluzja nasuwa się prosta i można ją określić jednym słowem: ŻENADA I PATOLOGIA.
A tak na marginesie, może organ założycielski szpitala zastanowił by się czy warto płacić wynajętemu pracownikowi, czyli p. Szczurek niewątpliwie tak duże pieniądze?, i to w sytuacji kiedy tenże pracownik na co dzień i to od lat wali dookoła polityczne fuchy, jednocześnie strojąc się w piórka naszego dobroczyńcy, przez co nie mając czasu ani serca dla swoich podstawowych obowiązków.
A do zwykłych ludzi - jakimi jesteśmy na co dzień, choć w tej chwili jesteśmy pożądanym elektoratem, - zastanówmy się i nie pozwólmy z siebie robić durni !

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 10 lata 10 miesiąc temu #7409

• longin Avatar
  • longin
Ta Pani tylko pracuje w Szpitalu w Brzesku. Pochodzi i mieszka na ziemi Sądeckiej. na pewno nie będzie dbała o interesy Powiatu brzeskiego tylko o swoją karierę i medialna promocję.

Co się dzieje w powiecie brzeskim? 10 lata 10 miesiąc temu #7411

• tadek Avatar
  • tadek
Promocję już ma za pieniądze na stronie Brzesko.com. Szpital największym pracodawcą w Brzesku po Can-Packu i wysokie zarobki pracowników. Śmieszne !! Pytam jak tak macie dobrze to po co pielęgniarki strajkują.
Time to create page: 0.119 seconds
Zasilane przez Forum Kunena ::